
Lopputulos on - jos mahdollista - aiempaa karikatyyrinomaisempi. Clouseaun vastavoimaksi on noussut mielisairaalaan päätynyt poliisipäällikkö Dreyfus (Herbert Lom), joka elokuvan ajan yrittää päästä eroon traumansa aiheuttajasta. Kun ensimmäinen Vaaleanpunainen pantteri oli 50-lukuhenkinen seikkailuelokuva, nyt Edwards on ammentanut vaikutteita ajankohtaisista James Bond -elokuvista. Dreufys turvautuu teknologiaan ja uhkaa koko maapallon tulevaisuutta, vain saadakseen Clouseaun hengiltä. Bond-vaikutteisiin viittaa myös lopun parodinen rakastelukohtaus, jota Tom Jonesin ”Come to Me” säestää. Vaaleanpunainen pantteri iskee jälleen viittaa myös toiseen suuntaan: baijerilainen Mondscheinin linna muistuttaa Indiana Jones ja viimeinen ristiretki -elokuvan natsilinnaa: tiedemieshahmo Fassbenderkin muistuttaa tohtori Jonesin isää.
Vaaleanpunainen pantteri iskee jälleen (1976) jättää toivomisen varaa: huumori on lähinnä Clouseaun slapstickin varassa, ja Blake Edwardsin komedialliset oivallukset ovat vähissä.
Muuten: Mennään bussilla -sarjan faneja ilahduttaa erityisesti hovimestari Jarvis (Michael Robbins), joka vapaa-aikanaan esiintyy homobaarin drag-laulajana. Robbins oli Mennään bussilla -sarjan vävypoika Arthur.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti